Program för PARK(ing) Day – 2021

PARK(ing) Day är en kulturell manifestation för framtidens hållbara städer och samhällen. Utöver utställare på Frihamnens parkeringsrutor kommer festivalen även bjuda på scenframträdanden och panelsamtal. Se programmet nedan.

Framträdanden och panelsamtal på Frihamnstorget

Samtliga samtal kommer äga rum på scenen inne på Frihamnstorget.

12.00 Invigningstal

12.15 Sjung mitt liv
I projektet Sjung Mitt Liv har möten med den äldre generationen skett för att ta del av deras berättelser. Föreningen Sverige Berättar har besökt äldreboenden runt om i Stockholm med musik- och textila hantverksstunder. Under besöken har de samlat berättelser och gjort djupintervjuer. Med berättelserna som grund har de producerat en podcast, dokumentärfilmer och nyskrivna låtar till musikvideos och en musikteaterföreställning. Vi har äran att få lyssna på delar av resultatet av detta projekt.

13.00 Visionär stadsplanering – Stadsplanering för mer hållbara städer (Arrangeras av Ideell Arena)
Deltagare:
Monica Fundin Pourshahidi, Gruppchef Folkrörelse och Boendeutveckling på  Hyresgästföreningen
Sofia Wiberg, Forskare och lärare på KTH
Moderator:
Pernilla Glaser, Verksamhetsutvecklare, författare och processledare

Läs mer om samtalet här!
Detta samtal kommer även livestreamas – mer info kommer.

15.00 Omställning för vem och varför – Hur kan vi skapa hållbara transporter i Stockholm?
Deltagare:
Karolina Pamp Sandgren, AFRY
Per Hasselberg, Cykelfrämjandet
Daniel Helldén, Stockholms trafikborgarråd
Moderator:
Georgina Harris, Journalist

Läs mer om samtalet här!

16.00 Kultur i mellanrummen – hur kan vi skapa en mer levande stad?
Deltagare:

Hugí Ásgeirsson, Blivande
Stefan Modig, Norra Djurgårdsstaden
Magdalena Holdar, Stockholms universitet
Mats Jarnhammar, Living Cities
Miro Sazdic, Konstfack/KTH
Moderator:
Elina Widnersson, Culture & Space

Läs mer om samtalet här!

17.00 Mötesplatser – Hur skapar vi möjligheter för människor att mötas i staden?
Deltagare:

Haris Agic, Studiefrämjandet
Adam Potrykus, Stockholm fringe festival
Charlotte Oster, Folk Lab
Nawal Diini Omar – Unga Berättar
Moderator:
Malin Welander, Studiefrämjandet

Läs mer om samtalet här!

Detta samtal kommer även livestreamas – mer info kommer.

18.00 Anthony Sky

Anthony Sky även känd som T-Sky, kommer avsluta scenprogrammet under PARK(ing) Day. Han arbetar i genrerna Afro beat, dancehall artist, singer/songwriter. Den musikaliska banan började i Nigeria men idag har han sin bas i Stockholm.

18.50 Prisutdelning

En anonym jury kommer under dagen kora en utställare som vinner pris för bäst parkeringsruta. Rutan kommer bedömas utifrån nytänkande, kreativitet och interaktivitet.

Workshophörnan

I workshophörnan kommer du alltid kunna ha något att göra. Här kan du visionera om hur framtiden ska bli och dessutom delta i workshops. Vi från Culture and Space kommer finnas på plats för att samla in tankar, drömmar och idéer för Frihamnen och Stockholms framtida utveckling. Materialet kommer samlas in till ett framtida projekt.

12.00 Måla framtiden med oss!
Unga Omställare kommer att finnas på plats hela dagen för att måla och prata om framtidsvisioner. Kom och prata om vad som händer i världen just nu och diskutera tillsammans hur vi kan engagera oss för att göra skillnad och hur kommunerna kan snabba på omställningen.

14.00 Klimatprata
Klimatprata bjuder in till en workshop där de med hjälp av rollspel och dialogövningar kommer träna på att skapa mer handlingsfokuserade samtal för klimatet.

16.00 Unga Berättar
Unga Berättar bjuder in till minipodd-workshop. De som är sugna på att vara med får möjlighet att via podd-mediet göra sin röst hörd.

Dansworkshops med Alemana Dansklubb

Dansklubben Alemana kommer under dagen finnas på plats i en parkeringsruta för att visa upp sin verksamhet. De kommer dessutom bjuda in er till tre dansworkshops.

13.00 Dansa Jive
Jiven är en av de danser som ingår i tiodans, det vill säga den uppsättning klassiska pardanser och den tävlingsform som på engelska kallas ballroom dancing. Jiven kan lätt kännas igen på dess höga tempo; vid tävlingar dansas jiven till ett tempo på 176 bpm, vilket gör den till en av de snabbaste pardanserna.

15.00 Dansa Vals
De flesta känner till vad vals är men kanske var det länge sedan du gick igenom grunderna i dansen. Vals är en grupp av danstyper i tretakt, i allmänhet dansad till valsmusik.

17.00 Dansa Cha Cha Cha
Cha-cha-cha, även kallad cha-cha, är en latinamerikansk dans och musikstil i 4/4-takt. Dansen är sprungen ur mambon, och den främsta skillnaden består i att cha-cha-cha har ett långsammare tempo. Namnet sägs vara ett onomatopoetiskt efterhärmande av det ljud som uppstår när dansarna släpar sina fötter längs golvet.