GEMENSAM GIRLANG

Genom att tillsammans skapa en girlang med inspiration från en plats skapar vi gemenskap.

I workshopen Gemensam Girlang skapar vi ett bestående konstverk på platsen där workshopen genomförs. Människor i alla åldrar får rita på vimplarna baserat på platsen. 

ODLING + POESI = SANT​

Fröbomber och poesi, låt oss göra världen lite mer hållbar och fredlig genom att endast kasta fröbomber.

Visste du att ordet kultur springer ur latinets ord för odling? Projektet Odling & Poesi gästar olika plats och event för att tillsammans med allmänheten göra fröbomber som vi förpackar med poesi. 

Vad är PARK(ing) Day?

PARK(ing) Day är ett open source event som startades upp av Rebar 2005 i San Francisco i syftet att ifrågasätta bilismen och den plats bilen får ta i det offentliga rummet. Under en dag används parkeringar för att låta privatpersoner, företag och ideella organisationer fritt få skapa innehåll på ytan. Alltså göra om parkeringsytorna till en mini-park. Sedan starten har evenemanget vuxit och det har genomförts på hundratals platser runt om i världen och lockat tusentals deltagare. PARK(ing) Day arrangeras nu årligen simultant i olika städer under den tredje helgen i september. 2021 arrangerades festivalen för första gången i Sverige av oss på Culture and Space.

Vår variant bestod av två delar, utställarna som skapade miniparker på Frihamnens parkeringar samt det curerade programmet inne på Frihamnstorget. Dagen var en kulturell manifestation för framtidens hållbara städer och samhällen.

När?

18 september 2021
12.00 till 19.00

Var?

PARK(ing) Day arrangerades i Frihamnen i anslutning till Frihamnstorget. 

 

Original PARK(ing) Day concept by Rebar. https://www.myparkingday.org/

PARK(ing) Day arrangerades av oss på Culture and Space i samarbete med Studiefrämjandet och Blivande med stöd av Östermalms Stadsdelsförvaltning.