GRÖNA LINJEN - Ett projekt i tre (stads)delar

Projektet Gröna linjen är ett kulturprojekt som kommer att genomföras i stadsdelarna Bagarmossen, Högdalen och Farsta under 2023. Projektet är dels ett kulturprogram, dels ett undersökande arbete för hur vi som förening på bästa sätt kan fortsätta att ytterligare etablera en närvaro som aktör i söderort.

BAGARMOSSEN

Jordtimmen, eller Earth Hour, är ett initiativ från WWF som engagerar hela världen. Under en timme mellan 20.30 – 21.30 släcks lampor världen om.

Mörkret innebär inte att vi stannar upp. Tvärtom bjöd vi in till en inspirerande dag hos Bagarmossens Folkets Hus. Dagen innehöll aktiviteter för flera åldrar och avslutas med den akustiska konserten Bortglömda Förebidler som framfördes i mörkret.

HÖGDALEN

Genom att tillsammans skapa en girlang med inspiration från en plats skapar vi gemenskap.

I workshopen Gemensam Girlang skapar vi ett bestående konstverk på platsen där workshopen genomförs. Människor i alla åldrar får rita på vimplarna baserat på platsen. 

FARSTA

I Farsta arbetar vi just nu med en platsanalys där en enkätundersökning ligger till grund. Baserat på svaren kommer vi arrangera ett kulturevenemang i Farsta under hösten 2023.

Följ oss i sociala medier för att inte missa något vi arrangerar. 
instagram.com/casstockholm/

Projektet möjliggörs med stöd av Postkodstiftelsen

Fotograf - Okänd

TIDIGARE PROJEKT

ODLING + POESI = SANT​

Fröbomber och poesi, låt oss göra världen lite mer hållbar och fredlig genom att endast kasta fröbomber.

Visste du att ordet kultur springer ur latinets ord för odling? Projektet Odling & Poesi gästar olika plats och event för att tillsammans med allmänheten göra fröbomber som vi förpackar med poesi. 

Vad är PARK(ing) Day?

PARK(ing) Day är ett open source event som startades upp av Rebar 2005 i San Francisco i syftet att ifrågasätta bilismen och den plats bilen får ta i det offentliga rummet. Under en dag används parkeringar för att låta privatpersoner, företag och ideella organisationer fritt få skapa innehåll på ytan. Alltså göra om parkeringsytorna till en mini-park. Sedan starten har evenemanget vuxit och det har genomförts på hundratals platser runt om i världen och lockat tusentals deltagare. PARK(ing) Day arrangeras nu årligen simultant i olika städer under den tredje helgen i september. 2021 arrangerades festivalen för första gången i Sverige av oss på Culture and Space.

Vår variant bestod av två delar, utställarna som skapade miniparker på Frihamnens parkeringar samt det curerade programmet inne på Frihamnstorget. Dagen var en kulturell manifestation för framtidens hållbara städer och samhällen.

När?

18 september 2021
12.00 till 19.00

Var?

PARK(ing) Day arrangerades i Frihamnen i anslutning till Frihamnstorget. 

 

Original PARK(ing) Day concept by Rebar. https://www.myparkingday.org/

PARK(ing) Day arrangerades av oss på Culture and Space i samarbete med Studiefrämjandet och Blivande med stöd av Östermalms Stadsdelsförvaltning.